Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Reseguide till Sopot

Sopot reseguide

Drömmer du om att resa till Sopot eller har eventuellt redan bokat en resa? Det finns mycket att se och uppleva i fantastiska Sopot och det finns även en del saker som du helt enkelt inte får missa när du väl befinner dig på plats. Sopot ses ofta som Polens sommarhuvudstad, men oavsett om du planerar din resa under vår, vinter, sommar eller höst finns det mängder med aktiviteter som du kan göra i staden. Staden är nära belägen till såväl Gdansk och Gdynia, där du hittar fantastisk shopping och många köpcenter. Det finns många vackra och långa städer i Sopot och Europas längsta pir ligger i staden.

Det är billigt att äta i Sopot och det finns fantastiska möjligheter att pröva nya polska rätter varje dag, även om det ibland inte är för de kräsmagade. Kol, komage och olika typer av korvar är vanlig polsk mat för att inte säga de fantastiska pirogerna. Sopot har även ett fantastisk casino och brukar ibland att kallas för Nordens Monte Carlo. Även för dig som vill uppleva ett exklusivt nattliv så är Sopot rätt stad att befinna sig i. Högst aktivitet i Sopot är det under juli till augusti och då reser inte enbart turister till staden, utan även polacker från hela landet.

Nere vid gamla sjukhuset ligger det en brunn som är över 70 miljoner år gammal. När man befinner sig i Sopot är det en tradition att man ska smaka på detta vatten, då det erbjuder rening av kroppen. Ingen blir sjuk av att dricka detta kurvatten, men det sägs smaka såväl salt som äckligt. Ändock är det en tradition för den som befinner sig i Sopot och ett måste för dig som är turist där. Polen är nämligen ett land där helbrägdare är någonting som än idag är vanligt.