Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Shopping i Sopot

När du reser till Polen är det ett utmärkt tillfälle för dig att shoppa loss.?

Faktum är att priserna är mycket lägre i Polen än vad de är i Sverige och därav kan du få mycket mer för pengarna, så länge som du orkar bära hem allt som du handlar på dig. Dessutom finns det saker som du enbart kan köpa när du befinner dig i Polen och ingen annanstans i världen. Dessa är exempelvis polsk bärnsten, polsk kristall och en del konsthantverk. Varje region har egna produkter och du hittar dem i småbutiker och marknader. När du befinner dig i Sopot hittar du mycket unikt för just denna stad som du kan handla med dig hem.

I Sopot bör du även handla på dig traditionella livsmedel såsom osten oscypek, pepparkakor, spettekaka, polsk öl eller varför inte vodka? Den polska vodkan är färgad och ofta smakrik, då man ofta dricker den som den är. När det gäller shopping i Sopot bör du gå längs gatan Monte Cassino. Där hittar du de flesta av de shoppingbutiker som finns i Sopot och du hittar allt från vackra kläder till loppmarknader och ädelstenar.

Sopot är inte en stad som svämmar över av shopping, utan staden har istället mycket annat att erbjuda dig som turist. Om du verkligen vill shoppa är det gatan Monte Cassino som gäller för dig. Du kan även pröva smågränderna och se om du hittar mysiga lokala butiker. Ha i åtanke att om du vill köpa bärnsten finns det en del guider som hjälper dig att avgöra om bärnstenen är äkta eller inte, för all bärnsten som säljs i Sopot och övriga Polen är dessvärre inte äkta.

Det vanligaste när man vill shoppa i Sopot är att man reser till Gdansk eller Gdynia, som har stora köpcentrum med massvis av butiker. Det tar endast 20 minuter att resa från Sopot med tåg till någon av dessa shoppingcenter och det finns massor att välja mellan. Därför är det trots allt inte helt fel att resa till Sopot när du vill shoppa, då du hamnar mitt emellan dessa två shoppingstäder och kan därav pröva på båda två utan att det blir allt för mycket resande för din del. På så sätt får du uppleva tre städer och din vistelse i Sopot kommer att bli mycket rikare, särskilt om du är ute efter att shoppa.

Ha i åtanke att när du shoppar i Polen är det inte alla butiker som tar emot kort. Därför är det fortfarande fördelaktigt att bära med sig kontanter i Sopot. Ofta finns det bankomater lite överallt och det kan kosta en smärre avgift för dig att ta ut pengar i Polen. Detta är den avgiften som sker mellan din lokala bank i Sverige och Polens riksbank. Det är dock klokt om du inte tar ut för mycket pengar åt gången, då det trots allt finns en liten risk för ficktjuvar. Det smartaste är om du tar ut pengar innan dess att du reser och förvarar det mesta i ditt värdeskåp på hotellet.