Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Taxi i Sopot

När det gäller att ta sig runt i Sopot finns det en del saker som man kan tänka på. En av dessa är till exempel att du givetvis tar dig billigast runt via fot, men ibland vill man av en eller annan anledning inte gå via fots och trots allt är du på semester. Då har man råd att unna sig helt enkelt. Därför kan du även åka taxi.?

Att åka taxi i Sopot är inte som att åka taxi i Sverige. I Sopot hittar du taxibilar runt varje hörn och kan med lätthet hoppa in i en taxi. En sak som du dock bör ha i åtanke är att du ska bestämma priset med taxichauffören innan dess att ni åker iväg, annars kan det bli en dyr resa. Det är helt okej att pruta när det gäller taxiresor, så länge som du gör det innan du reser.

Att som turist åka taxi i Sopot kan lätt bli en turistfälla om du inte vet vad du gör. Det kan nämligen spara dig mycket tid att resa runt i staden med hjälp av en taxi, men om du har otur hamnar du i en svarttaxi och då kan det bli riktigt dyrt. Därför bör du inte om du inte har koll på vilka taxibolag som är de riktiga inte enbart hoppa in i en taxi. Istället ska du alltid ringa till de taxibolag som finns och be dem komma till dig. Du kan spara väldigt mycket pengar på detta även om taxametern tickar från dess att du ringer till dem. Detta är inte någonting som bör bekymra sig.

Det kan även vara skönt att ha en taxi som står och väntar på dig när du landar på flygplatsen. På så sätt behöver du inte krångla med att till exempel ta buss eller tåg från flygplatsen för att sedan gå via fots till hotellet. Detta vill du förståeligt nog undvika om du är trött eller har haft en väldigt lång dag med mycket resande. Många tycker att det är skönt att enbart landa på hotellet för att sedan gå ut och eventuellt äta en middag i den fantastiska staden. Du kan även boka transfer från hotellet till flygplatsen när det är dags för dig att åka hem. Även detta anses vara bekvämt, då du återigen enbart kommer att behöva hoppa in i en bil som tar dig dit du ska.

Ofta kan du boka din transfer redan när du bokar resan, men om det inte är möjligt finns dessa ofta på flygplatsen. Om du däremot är osäker på vilka taxichaufförer som är riktiga och vilka som är svarttaxi kan du alltid fråga flygplatsens personal vilka som du kan åka med. Dessa har alltid koll på vilka taxibolag som är riktiga i Sopot och de är även villiga att hjälpa. Därför kan du alltid lita på dem. Se till att komma ihåg vilka taxibolag som är legala så att du sedan kan hoppa in i en taxi om det skulle komma att behövas.