Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Sevärdheter i Sopot

Sevärdheter i Sopot

I Sopot, som ligger i Polen, finns det enligt TripAdvisor 29 sevärdheter som är värda att besöka. Den främsta är Sopot strand, med dess fantastiska stränder och klara, rena vatten.?

 

Läs mer om sevärdheter i sopot..

Krzywy Domek

Krzywy Domek, som är beläget i Sopot, är ett oregelbundet utformat hus som räknas till en av Sopots sevärdheter. Huset ligger på gatan Monte Cassino i Sopots centrum och inuti Krzywy Domek ligger det ett köpcentrum. Bygget var klart 2004 och arkitektbyrån Szotynscy & Zaleski stod bakom ritningarna av köpcentret. Husets fantastiskt ovanliga utformning har...

Molo Piren

Sopot är en stad som ligger mellan Gdansk och Gydnia i Polens Östersjökust. Städerna tillsammans utgör storstadsområdet Tricity. Idag är staden en bad- och nöjesstad men tidigare har den varit en av Östersjöns främsta kurorter. Bland stadens sevärdheter är Europas längsta träpir vid namn Molo (Molo w Sopocie). Denna byggdes först av George Haffner år...

Zakota Sztuki

Zatoka Sztuki är en så kallad strandklubb som du helt enkelt inte får missa när du befinner dig i Sopot. Den är belägen på Aleja Franciszka Mamuszki i staden Sopot i Polen. Det är relativt billigt för dig som vill spendera en hel dag här och det kommer garanterat att vara en upplevelse, särskilt om...

Monte Cassino

Monte Cassino är en fantastiskt levande gata i Sopot och här kan du möta alla typer av människor, då alla hör hemma på Monte Cassino. Vare sig man är artist, turist eller politiker finns det plats. Det bästa av allt finns på gatan Monte Cassino och det finns mycket att se och uppleva här samt...

Mer om Sevärdheter i Sopot

Stränderna, som är långgrunda, kantas av flera trevliga restauranger, barer och caféer. Där får man en underbar utsikt över havet och kan se de fiskebåtar som hela tiden lägger till utmed strandremsorna för att sälja fångsten. Vid sommarens strandserveringar serveras goda fiskrätter till ett förmånligt pris, som dessutom är färska ifrån de anlända fiskebåtarna. Emellanåt bevakas stranden av strandvakter för att öka säkerheten.

Stranden är en kilometer lång och vid dess inledning finns de finare hotellen, där man har en möjlighet att hyra kostsamma solstolar och köpa champagne att avnjuta i solen. Ett stenkast ifrån denna strand finns en mer ödslig strand som tillhandahåller billigare solstolar och mat. Därför tillgodoser denna strand de flestas behov.

I anslutning till stranden finns det tillgång till toalett, som dock kostar en slant att besöka men som är välstädad och fräsch. Sandstranden har en lång pir som kan besökas till fots och är att rekommendera. Ifrån stranden har man nära till att besöka ett casino om man så vill. Även havsbottnen består av sand, varför ett dopp blir extra njutbart. Dock är stränderna välbesökta under sommaren, vilket kan leda till att det blir ont om plats.

Intill stranden ligger denna gågata fylld med uteserveringar, som under sommaren flitigt besöks av semestergäster. Därför är det att rekommendera att man besöker den under vintertid, när den är lugnare och mysigare. Priserna på serveringarna är relativt låga och man kan njuta av folklivet samtidigt som man äter gott. Det finns någonting att tillgå för alla smaker på dessa serveringar.

Gågatan kantas av affärer, gatumusikanter och gycklare som livnär sig på att roa de förbipasserande. På kvällstid är gatan näst intill folktom och öde, varför ett besök vid denna tid, då dess restauranger är stängda, är avkopplande och fridfullt. Ortens innevånare brukar promenera längsmed gatan hela vägen fram och tillbaka ifrån piren i samband med söndagens kyrkbesök. Man kan avundas ortsbefolkningen som har en tillgång till denna pittoreska gågata året runt. Denna gata är pulsen och hjärtat av hela Sopos.