Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Krzywy Domek

Bohaterów Monte Cassino 53, Sopot, Polen

Beskrivning

Krzywy Domek, som är beläget i Sopot, är ett oregelbundet utformat hus som räknas till en av Sopots sevärdheter. Huset ligger på gatan Monte Cassino i Sopots centrum och inuti Krzywy Domek ligger det ett köpcentrum. Bygget var klart 2004 och arkitektbyrån Szotynscy & Zaleski stod bakom ritningarna av köpcentret. Husets fantastiskt ovanliga utformning har hämtat sin inspiration från sagoboksillustratören Jan Marcin Szancer och även den svenska grafikern Per Dahlberg.

Detta är en av stadens mest populära sevärdheter och blev även 2013 placerat på CNN listat över Europas mest egendomliga byggnader. Krzywy Domek är även känt som "The Crooked house". När du befinner dig i Sopot är detta inte en byggnad som du kommer att vara tvungen att leta efter när du är i stadens centrum. Det är nämligen helt omöjligt att missa och mest troligt kommer du även upptäcka att du har ett eller annat ärende att utföra i Krzywy Domek.

Insidan av byggnaden är betydligt mer regelbunden än utsidan och du kommer inte uppleva att du mår illa när du går omkring på insidan. Det är endast utsidan som är byggt på ett oregelbundet sätt och det finns plan mark att gå på inuti. När du har kommit in i byggnaden kommer det att vara som vilket annat köpcenter som helst, givetvis med en fantastisk arkitektur som i sig är någonting utöver det vanliga.

På kvällen lyser byggnaden upp och ser ut som någonting alldeles extra. Det ser ut som att det lyser magi kring byggnaden och det ser ännu mer lockande ut än vanligtvis att gå in här. På insidan hittar du mängder av caféer och restauranger och det har ofta kvällsöppet, vilket gör det väl värt för dig att promenera in till Sopot på kvällen enbart för att få se Krzywy Domek när det är som bäst.