Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Sopot strand

 

Sopot i Polen är en perfekt stad för dig som vill uppleva en riktig solsemester på sommaren. Det kanske inte finns så mycket sevärdheter i Sopot, men det är minst sagt en härlig stad att vistas i. De har bland annat Europas längsta pir, som är en sevärdhet i sig. Dessutom finns det mängder av restauranger och caféer att spendera timmar vid, samtidigt som utelivet är rikt. Du behöver aldrig ha tråkigt i Sopot om du inte vill det och det finns alltid något att göra samtidigt som du kommer att ha gott om tid för avslappning. Det finns många spa-anläggningar i Sopot och du hittar även många långa vackra stränder.

Många reser till Sopot just för att spendera dagarna på stranden. Det är en utmärkt stad att göra det i till skillnad från många andra städer i Polen, där stränderna kan vara privata. Sopot har förmodligen Polens största utbud av publika stränder och det finns gott om rum till alla som vill vistas på stranden en hel dag. Många polacker från hela landet reser dessutom till Polen under sommarmånaderna för att få njuta av polsk sommar när den är som bäst. På stränderna går det omkring många som bland annat erbjuder massage, vilket gör att det blir en extra härlig upplevelse. Det kostar inte mycket att vistas i Polen och en massage kostar mindre än halva priset av vad det gör i Sverige.

Sandstränderna inbjuder till lek för barnen att bygga sandslott på. I nära anslutning till Sopot strand finns det dessutom parkeringsplatser för besökarna. I övrigt tar man sig enkelt till stranden till fots, då det är gångavstånd till den ifrån centrum av Sopot. Nära stranden finns en busshållplats om man föredrar att ta sig hit med buss. Det finns även en cykelbana kombinerat med en promenadväg längs med stranden.

Dessvärre brukar badvattnet vara relativt kallt under hela året i Sopot. Detta beror på att stranden ansluter direkt till den stora Östersjön. För det mesta betyder detta att stranden besöks av stora vågor, vilka man kan surfa på om man så vill. Dessa vågor inbjuder även till lek för barnen. Stranden brukar för det mesta ha inslag av tång och alger som flyter in. Det finns dock 4 uppsatta volleybollnät som man kan använda för att utföra andra aktiviteter än att bada och sola.Det finns även mycket annat som du kan göra på stranden i Polen. Många tycker om att spela bollspel medan andra sysslar med glassförsäljning. Ofta finns ett flertal marknadsstånd på stränderna i Sopot och det är även en plats att socialisera på. Du hittar även barer som ligger längs stränderna och kan när som helst lämna stranden för att istället sätta dig på en mysig restaurang.