Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Monte Cassino

Bohaterów Monte Cassino, 81-767 Sopot, Polen

Beskrivning

Monte Cassino är en fantastiskt levande gata i Sopot och här kan du möta alla typer av människor, då alla hör hemma på Monte Cassino. Vare sig man är artist, turist eller politiker finns det plats. Det bästa av allt finns på gatan Monte Cassino och det finns mycket att se och uppleva här samt mängder av mysiga caféer och restauranger. Om du tycker om helbrägdagörelse och drömmer om att köpa en kärleksdryck att ge till den personen som du älskar är det här som du ska vara. Även om du älskar att lyssna till gatumusikanter eller helt enkelt se en del av Polen som lever på det allra bästa sättet är det denna gata som du ska leta dig till. Gatan kryllar av fantastisk och imponerande arkitektur, samt mängder av modebutiker med de allra bästa märkena.

Du hittar den imponerande sevärdheten Kzywy Dom längs Monte Cassino och det är ett köpcenter där du har möjlighet att gå in utan att betala något extra. Längs ned på gatan ligger Europas längsta pir som är över 500 meter lång. Det finns även fantastisk sjömat för dig som gillar räkor, hummer och fisk, samt mängder av våfflor som säljs i gatustånd. Det är näst intill omöjligt att gå längs Monte Cassino utan att du hittar någonting som du vill smaka på. Det finns mängder av konstgallerier att hitta längst denna gata och musikaliska teaterföreställningar. Nästan varje kväll spelas en pjäs från Shakespeare och du hittar även pubar att besöka efter showen.

Även antika shoppar finns att hitta här och det är en perfekt plats för dig som är ute efter souvenirer. Varför inte köpa polsk bärnsten eller vodka för den lite mer våghalsiga? Längs Monte Cassino finns många möjligheter att smaka på många olika lokala vodkor, så se till att hitta din favorit.