Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Pinokio

Bohaterów Monte Cassino 45, Sopot, Polen

Beskrivning

Turism i Sopot

Vid det polska vojvodskapet Pommerns kust ligger staden Sopot. Tillsammans med Gdansk och Gdynia bildar denna stad den så kallade "Trestaden", eller Trójmiasto som den också heter. På grund av de tre städernas snabba tillväxt har de vuxit samman till ett storstadsområde.

Sopot är känt för dess speciella natur, rika uteliv och för dess roll som både badort och kurort. I staden arrangeras och hålls Sopot Film Festival och en sångfestival. Till Sopot kan turister åka för att t.ex. bada längs stränderna, njuta av lugnet i att få komma bort från vardagsstress och shoppa i Krzywy Domek. I Sopot finns även många restauranger med olika stilar och smaker.

Pinokio

Mitt i stadens kärna ligger ett restaurangen som heter Pinokio. Restaurangen är en historisk byggnad i hjärtat av Sopot och har en stil där gammalt kombineras med nytt. Där kan man väja mellan att äta olika slags maträtter. Menyn koncetrerar sig mest på polska rätter men det finns också mycket internationelt. 

En av de allra mest karaktäristiska restaurangerna i Sopot anses vara Pinokio Restauracja. Restaurangen ligger i cenrala Sopot, på Bohaterów Monte Cassino 45. Det beskrivs som en lugn och pittoresk gata med stor charm. Pinokio ligger 400 meter från stranden och kan därför vara en bra plats att äta på för den som vill kunna strosa omkring i staden och samtidigt ha nära till stranden.