Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

The Mexican

Bohaterów Monte Cassino 54, 81-759 Sopot, Polen

Beskrivning

Är du på resa i Sopot, Polen och vill besöka så många olika typer av restauranger som möjligt? Längtar du efter riktigt bra och god så kallad texmex-mat under din resa, rekommenderas det att du besöker den härliga restaurangen som heter The Mexican Restaurant. Den ligger vid torget i Sopot så det är lätt att hitta dit.

Här använder man sig av hela det mexikanska temat fullt ut. Personalen är klädd i mexikanska kläder med stora sombreros, ponchos och långa mexikanska klänningar med urringningar. Menyn är traditionell med fajitas, enchiladas och nachos. Givetvis serveras mexikanska öl som Desperado men också tequila, vilket en mexikansk restaurang med självaktning måste ha.

Inredningen är färgglad med kaktusar i krukor och tavlor med till exempel texter om Cinco de mayo på väggen. Borden är dukade med röda dukar. Skyltar är gjorda av trä med en målad text, precis som det brukar vara i westernfilmer. Hela inredningen andas humor då det hänger "wanted"-affischer i hela taket. Samtidigt finns det ändå en seriositet som ger den där mexikanska känslan. Ingen kan gå in i den här restaurangen och ta miste på vilket tema som gäller. Naturligtvis spelas det passande mexikansk musik och atmosfären är välkomnande och varm. Priserna är dessutom riktigt humana.

Här får du och ditt sällskap upplevelsen av en helkväll med mycket god mat, god dryck, en otroligt mysig stämning med glatt humör och en trevlig personal som verkligen tar hand om er. Detta är en liten oas i centrala Sopot. Otaliga är antalet restauranger i Sopot men det finns bara en The Mexican.