Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Sopot International Song Festival

Sopot International Song Festival

Om det är någon som har sagt att Polen inte levererar något för alla smaker, är detta verkligen en stor lögn. Hit kan alla resa och verkligen finna en land som på ett brett och varierat sätt erbjuder något som intresserar alla besökare. För dig som gillar musik finns Sopot International Song Festival. Detta var tillsammans med Song in Opole en av de allra största tävlingarna inom song i Europa efter Eurovision Song Contest.

Om Sopot International Song Festival

Här handlar detta om en årlig musikalisk festival, där olika artister tävlar mot varandra. Det hela började 1961.1963 i Gdansk, för att sedan flytta till Sopot. Sedan dessa har Sopot International Song Festival varit en del av Sopot mellan 1964-2009 med uppehåll till 2012 fram till idag. I skrivande stund väntar vi ivrigt på när festivalen 2020 ska gå av stapeln.

Ett besök på Sopot International Song Festival

För alla som funderar på att besöka denna festival, så är det dags att planera i tid. Denna stad lever verkligen upp under denna tid, och det kan bli svårt att finna resa och boende för den som väntar för länge. I och med att Sopot är en stad vid den polska kusten, kommer det att vara en fördel att ta färjan över till Gdansk. Utöver detta finns det också alla typer av boende från hotel till vandrarhem i Sopot. Allt detta kan du tryggt boka online innan det är dags för resan, så allt är klart när du anländer.