Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Ta färjan till Sopot

Färja som går mellan Sverige och Sopot

Du kan åka till Sopot via Gdansk med färja från till exempel Nynäshamn eller från Karlskrona till närliggande Gdynia. Det finns många bra hemsidor för att boka resan med färja, som exempelvis stenaline.se och polferries.se. Där knappar du in destination först. Sedan ska du ange datum, tid och antalet resande. Du kan få priset i flera olika valutor. Kontrollerna av legitimation har höjts. Se därför till att du skaffar rätt legitimation i tid, då detta kan ta ett par veckor. Skatteverkets och bankernas id-kort är ej gilltigt för att resa till polen.

Du kan även välja att ta med bilen när du reser från Karlskrona, men endast ett fordon per bokning. Det kan vara smidigt att ta med bilen på resan, så är du redo när du anländer i Polen.

Om du vill en hyra bil kan hotellet i Polen hjälpa dig eller så kan du hyra bil i förväg på vissa hemsidor när du bokar färjan. Det är också viktigt att läsa på om bilregler innan du kör bil i ett annat EU-land. Läs gärna handboken på motormannen.se, då regler skiljer sig från land till land. Polen är ett land med få motorvägar och mycket vägbyggen, men med många vackra småvägar.

Att resa med färja istället för att ta flyget är en upplevelse i sig. Där kan du njuta fullt ut av restauranger, spa och underhållning. Det tar cirka 10-19 timmar beroende på vilken sträcka du tar. Då kan du passa på att ta det lugnt och börja semestern genast. Du kan även handla på taxfree till bra pris. Det finns även konferensresor på vissa färjor. Där kan du verkligen lämna stressen på land och bara fokusera på utbildningen eller föreläsningen.

Sopot kallas för Polens sommarhuvudstad. Det är en vacker stad belägen mellan Gdansk och Gdynia, med bra priser och mycket uteliv. Spabehandlingar kostar halva priset i jämförelse med i Sverige. Uteserveringarna är oftast fulla av människor, då det även under lågsäsong är mycket folk i Sopot.

Vi på Sopot.nu önskar dig en trevlig resa.